Waarom een ongeschilderde STAS trailer kopen?

Tags:
Sustainable manufacturing Product Zelflossers Bouw Planet Recyclage Agro
Waarom een ongeschilderde STAS trailer kopen?

Bij de aankoop van een nieuwe aluminium kipper of zelflosser trailer heb je de keuze om de trailer ongeschilderd te laten. Dit biedt twee grote voordelen: directe en indirecte kostenbesparing voor uw bedrijf en een positieve impact op het milieu. Lees hier waarom een ongeschilderde trailer de beste beslissing kan zijn voor uw volgende investering.

Wat levert het je op?

Lagere initiële kosten: Door voor een ongeschilderde trailer te kiezen, verlaagt u de initiële kosten aanzienlijk, aangezien de kosten voor het lakproces wegvallen. Niet-gelakte trailers zijn goedkoper om te produceren en deze besparing wordt direct zichtbaar bij de aankoop, waardoor het vanaf het begin een meer betaalbare optie is.

Lagere eigendomskosten: Na verloop van tijd is een ongeverfde trailer ook voordeliger in onderhoud. Zonder verf is het niet nodig opnieuw te schilderen of reparaties uit te voeren als gevolg van lakschade, waardoor zowel de stilstandtijd als de onderhoudskosten afnemen. Dit draagt bij tot lagere algemene eigendomskosten tijdens de hele levensduur van uw trailer.

Lichter en efficiënter: Een ongeschilderde trailer kan tot 40 kg lichter zijn. Dit lagere gewicht betekent dat uw voertuig meer lading kan vervoeren en efficiënter kan werken, waardoor u brandstof bespaart en uw bedrijfsresultaat verbetert. In een sector waar elke kilo telt, kan dit uw algehele logistieke efficiëntie aanzienlijk verbeteren.

Afgestemd op uw behoeften: Ongeschilderde trailers hebben een opvallend modern uitzicht die perfect in uw wagenpark past. Er rijden al veel ongeschilderde trailers rond in Italië en Spanje en ze zien er fantastisch uit op de weg.

Zelfs met een ongeschilderde trailer heeft u nog tal van aanpassingsmogelijkheden. U kunt de persoonlijke kleurstelling van uw bedrijf toevoegen en de kleur van de STAS-stickers kiezen om uw trailer te laten opvallen. En er is altijd nog de optie om alleen het chassis te spuiten en het opbouw ongelakt te laten, zo heeft u ‘the best of both worlds’.

Een duurzamere keuze

Minder impact op het milieu: Een ongeschilderde STAS-trailer biedt aanzienlijke milieuvoordelen. Door te kiezen voor een ongeschilderde trailer bespaart u gemiddeld 600 kg CO-equivalent per trailer in onze productie. Dit is inclusief de uitstoot van de productie en verwerking van de verf en het aardgasverbruik in onze verfovens. Het verven van een trailer verbruikt een aanzienlijke hoeveelheid energie en het uithardingsproces vereist meestal hoge temperaturen, waarbij tijdens het hele verfproces twee keer de 60°C wordt bereikt.

Het is belangrijk op te merken dat de impact op het milieu kan variëren afhankelijk van de configuratie van de trailer en de buitentemperatuur tijdens het verfproces - grotere trailers vereisen meer verf en kouder weer verhoogt het gasverbruik om de vereiste temperatuur in de spuitcabines te handhaven. Deze gegevens zijn gebaseerd op ADEME Base Carbone 2022 V22.0.

Minder afval, langere levensduur: Ongelakte trailers betekenen ook minder afval na verloop van tijd. U hoeft zich geen zorgen te maken over afbladderende verf en als er iets gerepareerd of vervangen moet worden op uw trailer, kunt u het hele overschilderproces overslaan, wat een paar uur werk en een paar kilo gevaarlijk afval bespaart.

Kortom, kiezen voor een ongeschilderde STAS-trailer komt zowel uw bedrijf als het milieu ten goede. U geniet van lagere kosten, een hogere efficiëntie en minder onderhoudsproblemen, terwijl u ook een duurzame keuze maakt die het energie- en waterverbruik alsook de uitstoot vermindert. Winst voor u en voor de planeet.